Què és el ioga restauratiu?

13.11.2021

Props Estudi és l'espai de referència a Terrassa per a practicar ioga restauratiu. Aquest és un estil de ioga poc conegut. Malauradament, la societat actual ens empreny al consum ràpid i el fast food s'ha estès a molts més àmbits, més enllà del menjar: consumim notícies a través només dels titulars, fem la compra sense sortir de casa, i en definitiva hem perdut l'art d'esperar. En el cas del ioga, també hem notat com el boom i la moda han influit en la proliferació d'estils ràpids i enfocats al FER, i no en el SENTIR. 

El ioga restauratiu és un estil de ioga que ens retorna al SENTIR, fomentant la relaxació física, mental i emocional. És apropiat per a totes les persones, es practica a un ritme lent, centrant-se en llargues estones de manteniment, l'ús de suports, la quietud i la respiració profunda. És un ioga suau, amb suports i terapèutic, una pràctica de sanació i cura passiva.

Aquest estil de ioga és conegut per la seva capacitat per a activar el sistema nerviós parasimpàtic, la part del sistema nerviós que s'ocupa del repòs i la digestió, i que permet mantenir les funcions bàsiques del nostre cos, ajudant al descans, a curar i a restablir l'equilibri.

Com que es mantenen les asanes estones més llargues i la respiració és més profunda, el ioga restauratiu ajuda a obtenir la resposta de relaxació. Aquesta resposta pot ajudar a alentir la respiració, reduir la pressió arterial i produir una sensació de calma i un major benestar.

Una característica clau en el ioga restauratiu és l'ús de suports com blocs, bòlsters o mantes. Els accessoris ajuden a mantenir postures passives durant més temps i sense esforç, amb comoditat i independentment de l'experiència en ioga, alliberant tensió en els músculs durant períodes més llargs i sense molèsties.

QUINS BENEFICIS TÉ?

*Relaxa la teva ment i el teu cos. El ioga restauratiu està vinculat a la reducció de l'estrès i l'ansietat, i a nivells més baixos de cortisol, l'hormona de l'estrès.

*Suavitza el sistema nerviós. Ajuda a canviar l'equilibri de la resposta de lluita o fugida (sistema nerviós simpàtic) a la resposta de relaxació (sistema nerviós parasimpàtic).

*Millora l'estat d'ànim. Promou la relaxació i la respiració profundes, que poden reduir els símptomes depressius.

*Redueix el dolor crònic. El ioga restauratiu pot ajudar a reduir el dolor associat amb el mal de cap o el mal d'esquena.

*Millora el son. Afegir ioga a la teva rutina diària pot ajudar a millorar la qualitat del teu son.

*Millora el benestar. A més de nivells més baixos d'estrès, fer ioga regularment pot comportar menys fatiga, més vigor i un millor benestar.

*Suau per al teu cos. El ioga restauratiu és generalment segur i sovint recomanat per a persones amb lesions agudes o cròniques.

*Segur de realitzar durant l'embaràs. El ioga restauratiu és fàcil de modificar i segur de practicar durant l'embaràs.


Si t'ha agradat aquest article, et pot interessar també aquesta entrada de fa uns anys.