sobre mi

Em dic Aina Romagosa i vull compartir amb tu com el ioga m'ha ajudat a superar dificultats i situacions adverses al llarg dels últims anys, i com s'ha convertit en l'eina per desenvolupar el meu propòsit: millorar la teva qualitat de vida. 

Sóc practicant de ioga des de fa més de 15 anys i professora acreditada per l'AEPY des del 2018. Mai havia estat una persona especialment física, l'exercici m'avorria a l'escola i fora d'ella. Vaig començar a anar a classes de ioga per curiositat, quan la vida em va portar a Terrassa. No coneixia gairebé ningú i començava a patir petits episodis d'angoixa i ansietat, derivats d'una ment inquieta i insatisfeta. Aquella primera classe em va fascinar: de cop era capaç de relaxar la loquacitat excessiva de la meva ment, posar el focus en les sensacions físiques, i el millor de tot, vaig descobrir que respirava!! Jo, que vivia desconnectada del meu cos, plena de complexes, era feliç durant aquella hora damunt la meva màrfega. I allà sé que vaig sembrar una llavor...

En aquell temps em dedicava a la gestió cultural i a la producció d'espectacles en viu, sobretot teatre i dansa. La feina era estressant i demanava molta concentració. I llavors la vida em va portar el primer sotrac. Embarassada de sis mesos, vaig perdre el meu fill. De lluny, l'experiència més dolorosa que he viscut mai. I allà va començar a florir la llavor del ioga en forma d'acceptació, resiliència, claredat mental, consciència corporal, amor incondicional, força, coratge... va venir la màgia. Em vaig refer, i ara estic segura que va ser gràcies al ioga i la meditació.

Més tard, després d'uns anys on combinava èpoques de pràctica continua amb èpoques de desconnexió, vaig començar la formació de Professorat de Hatha Ioga, sens dubte el punt d'inflexió en aquesta història. Van ser quatre anys molt intensos a l'escola Ganesha Mandir de Carlos Claramunt. Una formació molt completa, que em va començar a donar pistes de que potser havia arribat el moment de fer cas a allò que ja era evident i que la vida m'havia posat al davant. Sempre m'han interessat el cos humà i el moviment, em fascina l'anatomia (pares metges, què vols!) i m'apassiona tot el que estigui relacionat amb l'energia. Mentre estudiava i practicava al costat del meu mestre, vaig descobrir el ioga restauratiu. Una revelació. M'he especialitzat amb la Marta Puig, de Zonaioga, una jove professional del ioga terapèutic i restauratiu formada a Mèxic. Amb ella em vaig formar el 2017, i des de llavors l'ajudo com a professora assistent en les formacions de nous professors. També sóc professora acreditada de Backmitra®, una eina meravellosa que s'ha convertit en imprescindible i fonamental per als exercicis de respiració, alineament i consciència corporal del Mètode Props.

Segueixo en constant formació, aprenent noves tècniques i aprofundint en aspectes com l'anatomia, la filosofia hindú, l'ús d'accessoris i suports de ioga... Sempre buscant nous referents, he fet cursos d'anatomia amb la Julia Zatta, de tècnica amb el Jorge Caballero, d'ajustos i pedagogia del ioga amb la Rocío Ramos i de meditació amb el Julián Peragón.

Vaig obrir Props Estudi l'any 2018, després de tres anys fent classes en diferents centres, sentint la necessitat de crear un espai únic i particular, on desenvolupar el meu projecte personal, que no és altre que ajudar persones com tu a descobrir que poden crear el seu propi benestar. Vaig obrir Props Estudi amb la idea d'oferir-te un espai on connectar amb el teu cos i la teva ment, un espai on dedicar-te temps, on sanar, on transformar el dolor, trobar respostes, aprendre a cuidar-te i estimar-te. El meu lema: troba aquí un espai on créixer quan ja has crescut.

Namasté

 

L'estudi

Props Estudi és un espai de ioga i meditació petit i íntim. Les classes són aptes per a tots els nivells, acostant el ioga a les persones que ho proven per primera vegada o fent-lo més profund per a aquells que ja tenen més pràctica. Comptem amb molt material per fer que les postures s'adaptin a tu, i no a l'inversa. El teu cos se sent segur, oferint un escenari de protecció per a que es relaxi i pugui beneficiar-se de tots els efectes que una pràctica completa t'ofereix. A Props Estudi treballem de forma integral el cos, la ment i l'esperit. Creiem en un ioga holístic, que no només es focalitzi en l'aspecte físic, sinó que vagi més enllà i es converteixi en un camí per al creixement personal.