Com i perquè netejar els minerals

26.04.2021

Avui, a la sessió de meditació que fem els dilluns al matí, hem posat la nostra atenció a les sensacions que ens desperta la Lluna plena. Aquesta nit gaudirem d'una Superlluna (rep aquest nom quan la Lluna és més més gran, visible i brillant que habitualment), i hem comentat per sobre el fet de meditar amb minerals. Aprofitant doncs que avui hi ha Lluna plena, i que proposavem treballar amb minerals,  t'explico com i perquè netejar-los.

 Quarços, amatistes, pedres de Jade, turmalines, citrins, àgates, etc. Són minerals que potser has comprat o t'han regalat i els tens a prop, a l'altar o a la tauleta de nit. Els minerals i les gemmes estan carregades, cadascuna d'elles, amb una energia diferent. Aquesta energia els ve donada segons la seva formació (tipus de terra, temps que triguen en cristal·litzar, components químics, etc). Hi ha pedres protectores, n'hi ha que aporten benestar, que allunyen energies denses, que ens calmen la ment,... Quan aquestes pedres i minerals estan en llocs concorreguts, es van descarregant de la seva energia original i es van, o bé afeblint o bé "contaminant" d'altres tipus d'energia més densa. Així que de tant en tant és bo netejar-les i recarregar-les de nou. Ho pots fer sempre que vulguis, no hi ha un dia millor que un altre, però sí que si t'ajudes de l'energia de la Lluna, la neteja tindrà una altra qualitat. Segons la fase lunar que triïs, els minerals es carregaran amb una intenció o una altra. Per a fer-ho, passa per aigua sota l'aixeta uns segons cada mineral, i sense eixugar, deixa'l damunt un drap o tovallola neta. Repeteix amb cada mineral de forma individual (no posis tots els minerals junts a la pica). L'aigua en moviment allibera ions de càrrega negativa, que purifiquen l'ambient i per tant, el mineral. Si tens oportunitat de netejar les teves pedres al mar o a un riu, aprofita-la!  Bé, un cop has "alimentat" de ions negatius els teus minerals, deixa que es carreguin a la llum de la Lluna. Els banys lunars són molt beneficiosos, també per a les persones. La influència que té la Lluna sobre nosaltres és evident, així que passar estones sota la seva llum és un bon exercici per nodrir-nos. Disposa els teus minerals en un suport, a poder ser de fusta o vidre (evita els plàstics) o directament damunt el drap o tovallola que has fet servir. També pots deixar els minerals dins un test, o directament a la terra, si tens plantes. Deixa que passin tota la nit al pati, balcó, terrassa o jardí. Si no tens sortida on deixar els minerals, deixa'ls dins de casa al costat d'una finestra. 

L'endemà recull els minerals al matí (no deixis que els escalfi el Sol) i ja estan llestos! A mi m'agrada acabar el ritual amb el fum del Palosanto o la sàlvia, però això ho deixo per un altre dia ;-) Feliç pleniluni!